Oh happy day 1.2

Sitter just nu på nya favvo stället. Majito & co vilket är ett frozen yogo / crêpes / fika ställe. Så himla NICE. Elin kommer snart för ett snabbhäng innan jag glider till Norrköping och bråvalla. Ännu mera nice.

Hursomhelst , det jag vill komma till är dagens utmaning för att ta vara på dagen. Eftersom den kommer lite sent så får ni göra den imorgon istället!

Löningshelg är alltid trevligt och att unna sig är SÅ VIKTIGT! Bjud en kompis på en liten kaffe på fika stället eller unna dig själv den där chokladbollen du försöker stå emot.

För att prata klarspråk: gå till ditt favorit fik och unna dig någon frestelse. Eller ännu bättre, unna dig trevligt sällskap och bjud på en kaffe.

Jag kör nummer två, hoppas Elin är sugen på glass! Många kramar till er.

Tell me life is beautiful

The story of Anita Elmajian
 
Medan Lana Del Rey - Without you's text sjöngs in i mina öron började jag fundera på det hon sjöng om. " Tell me life is beautiful". Tror det är få människor som är så lyckliga att de utan ansträngning kan se hur bra livet är. Någon måste påpeka det för att man ska stanna upp och inse. Oftast är vi för upptagna med att nuet, stressar runt i en omotiverande vardag. Att de flesta finner lycka i att tänka tillbaks på dagar som var speciella, alla de roliga sakerna man gjort eller genom att tänka frammåt, på alla de roliga sakerna man ska göra säger faktiskt mycket om oss som personer. Vi glömmer att uppskatta nuet efter som att vi hela tiden sträver efter att ha det bättre. Hur många av oss klagar oftast på vädret? En sådan sak kontrollerar oss något otroligt och styr över vår lycka. Regniga dagar kopplas oftast ihop med deppiga och allmänt trötta dagar. Men behöver det egentligen vara så? I mina ögon så styr varje person sin egen lycka. För nånstans så är det du som valt det livet du lever. Man väljer sin vardag, och även om det inte är exakt där du vill vara om tio år så ska du se till att njuta på vägen dit du ska.
Att se tillbaks på gamla fina minnen är absolut inget fel, det finns så mycket energi att hämta från att tänka tillbaks. Men i allt det tänket på bättre tider, glöm aldrig att stanna upp och njuta eller förändra dagen. Det finns inget som säger att du kan ändra på din vardag. Genom att bara ändra småsaker i din vardag så förgyller du dagen och uppskattar den på ett helt annat sätt. 
"Don't count the days, make the days count" är ett uttryck som används flitigt och det ligger något så viktigt i dessa ord. Carpe diem ger mig en rysning i kroppen, men vi borde faktiskt lyssna på dessa ord utan att behöva tattuera in dem på våra kroppar. 

Varje dag är fantastisk. Eller den kan bli i alla fall. Vi alla har olika förutsättningar, olika stadier i livet men det vi alla har gemensamt är att det ända vi behöver göra för att få en bättre vardag är att göra det bästa av våra förutsättningar. Att njuta av de lilla, stanna upp och ta hand om sig själv. Sluta oroa sig för saker vi inte kontrollerar och försöka vara snällare mot än själv. Dålig hy eller ett kilo hit eller dit är inte hela världen. 
 
 
Så, om ni nu skummläst genom denna text är detta som är det viktiga.
Jag utmanar er att ge varje dag en betydelse. Om ni gör dessa små uppgifterna jag ger er, lovar jag att ni kommer se hur många guldstunder livet faktiskt har. 
 
 
Min första utmaning är att Du ska sätta på en låt som ger dig ett specifikt bra minne tillsammans med någon du tycker om. Det kan vara din mamma, din kompis, bästa vän, syskon etc. Skicka sedan ett sms till personen du delar detta glada minne med och skriv "denna låten säger allt" eller "sommar 2007" och liknande. Lovar att genom att uppleva dessa minnen  som du delar med någon ger dig lite extra energi.

Kommentera gärna hur era utmaningar går. Imorgon kommer en ny. JIPPIE. Kram

Långfrukost & jobbsöndag.

Älskar frukost. Dagens viktigaste måltid och en stund att för bereda sig för dagen. Älskar att bara sitta själv och mentalt ladda upp för dagen. Återigen, märker man att jag är ensamvarg?

Gårdagen var först värdelös, planerna att dra ut till Sandhamn fallerade när Elin drog sig ur i sista sekund. Var bitter i flera timmar tills mamma och Kenny kom med världens bästa förslag. Middag i stan och bio, wiee.
Vi åt charkerier, risotto och pasta på portofino och drack varsitt glas vin. Efter det åkte vi till sickla för att se the great gatsby. VILKEN FILM! Mamma och Kenny höll med de flesta filmkritikerna om att filmen saknade handling och tyckte att den var sådär. Jag däremot, älskade den av hela mitt hjärta. Soundtracket, iscensättningen, skådespeleriet, miljön, regissering och filmskapandet. Och sist men inte minst, Leonardo DiCaprio. Han blir aldrig dålig.

Slutet var sorgligt och hade inte den "boom" effekten som filmen förtjänade men tyckte hela upplevelsen av att se den vägde upp.

Nu är jag på väg hem för att lägga mig i sängen och sova tidigt. Massa kramar till er

Midsummer.

 

MS.

 

HATA MYCKET ÄLSKA STORT.

 
 
 

Midsommar glädje

Kommer inte finnas något behov av att plocka sju blommor imorgon och lägga dem under kudden imorgon. Har alltid vetat vilka mina framtida män är och att drömma om dem har blivit min vardag. Att de båda, samtidigt släpper sina nya låtar ger mig en euforisk känsla och vet inte alls vad jag ska göra av med all kärlek som bubblar ut ur mig just nu. SÅ. JÄVLA. BRA. 

Gavin Degraw- Best I ever had. 
John Mayer- Paper Doll. 
 
Gavins låt är helt genialisk, vill hoppa runt i cowboyboots och skaka ur all glädje hela natten lång varje gång jag hör den. Älskar att bli nyförälskad i en låt, det är alltid lika magiskt varje gång man lyssnar på nya favoritlåten. Han har ett litet nytt sound för att vara honom och jag tycker det klär honom jättebra.

Mayers låt är också underbar, har har samma stuk på denna låt som de flesta av hans andra låtar och älskar att han fortfarande bara kör sin grej. Känns inte som att han kommer bli "förstörd" som många andra artister. Han gör det han vill och gillar istället för det den pengakåta musikindustrin vill att han ska göra. Fantastiskt. Texten är i samma klass som alla hans andra låtar. Världsklass deluxe.

Jag är apan som liknar dig.

Rullar in mot stan för att byta två studentpresenter jag fick av mamma samt fixa mina hörlurar som gått sönder. Känner mig himla produktiv för min första lediga dag sen studenten. Whaaaat. Jag vet det är helt sjukt.

Kollade schemat inför nästa vecka också vilket är helt bananas. Jobb på Hollister sönd, månd, tis, ons. Åka till bråvalla ons kväll och jobba med Redbull tors-sönd. Tillbaka på Hollister på tisdag. Heja och hjälp är det ända jag kan säga.

Hoppas alla får en fin dag, solen skiner så ut och njut.

Bästa bästis

 
 
Att uppskatta ens vänner är så viktigt, oavsett framgång eller motgång. Särskillt viktigt är det att dela glädje när det går bra för ens vänner och verkligen kunna glädjas åt andra. Tjejer har oftast så svårt att glädjas åt andra och jag tycker det är så himla tråkigt. Mina närmaste vänner är världens ballaste, mest talangfulla människor. Allt de åstakommer gör mig endast stolt och inspirerad. Känner mig stolt över att följa deras framsteg och att ha dessa fantastiska människor som vänner.
Tycker alla kan se det som en läxa, att bli inspirerad och glädjas av andras framsteg istället för att vara avundsjuk på dem. 

Men supergrattis till Elin, min bästa vän och favoritfotograf som fått bekräftat hur duktig hon är på det hon gör.
Kunde inte vara stoltare. PUSS

Bara kärlek.

Helt orealistiskt att ha en sån fin vän. 14 år och miljontals minnen senare. 100 stycken är nedskrivna som garanterat får mig skratta, bli varm om hjärtat och får mig känna mig älskad.

Tusen tack för alla minnen Elin, nedskrivna och osagda.

Love you!

"You are never given a dream without also being given the power to make it true. You may have to work for it, however."

 
Tagit tummen ur och äntligen satt mig och kollat på mina planer för hösten. Som det är nu är det två månader i antingen Sydney eller New York. Det pirrar till i hela magen när jag tänker på det. Måste klura på alla detaljer, spara ihop massor för att kunna finansiera hela resan och slutligen boka. 
Just nu känns det jättebra och jag tror verkligen att det kan vara en grymt bra grej för både mig och min engelska. Bra dag helt enkelt.

Nu ska jag sluta att tänka på framtiden för en stund och börja göra mig i ordning för nuet, ska möta upp mina båda Elins och rulla mot Christos Masters gala/ prisutdelning. Ska bli jättekul! Imorgon jobbar jag och sen hade jag tänkt unna mig en riktig slödag. Fantastiskt.
 

You're not some boy that I can sway.

You know you can't give me what I need
And even though you mean so much to me I can't wait through everything.

Världens bästa dag.

Går inte alls att förklara hur fantastisk min studentdag var. Finns så många ord som passar in men ändå inte räcker. En dag fylld av ständiga dampfyllda glädjerus men även så mycket sorg. Studenten är en början på något och ett avslut av något annat, och att inse det när man kollar runt på människor man älskat och stundvis hatat i flera år är inte lätt. För så är det, man uppskattar alltid allt när det är slut. För fyy vilka bra år jag haft på Jensen norra, fantastiska vänner, minnen och en underbar vardag.

Såklart var det jobbigt att säga farväl till det, men tror alla håller med om att vi lämnade med flaggan på topp.

Dagen började med champagnefrukost hos Nike, hon hade fixat både bullar, champagne, och frallor. Så mysigt. Vi tog lite klassfoton och alla svepte champagne. Jag hade fått ett samtal från min coach dagen innan som berättat att jag skulle upp på scenen så jag vågade inte dricka något. Jobbigt det hade varit att vingla upp på scenen framför hela skolan.

Hursomhelst, väl på teatern höll rektorn sitt tal medan alla studenter satt och klappade och skrek i förväntan. Det tutades och dansades och man kände hur taket höll på flyga av. Vilken känsla.

När mitt namn ropades upp av rektorn satt jag och skakade. Helt sjukt. Fick pris för årets prestation och en motivering som gjorde mig svimfärdig. Priset var "det bästa och mest prestigefyllda på hela Jensen norra" och tack och lov att jag inte drack något på champagnefrukosten för när jag gick upp på scenen höll benen på att svika mig av chock. Spagettiben deluxe.

Resten av dagen gick fort, för fort. Mer champagne, lunch med klassen, utspring till världens finaste familj och vänner , flakåkning med mina locas Elin och Elin. Åka cab tillbaks till min mottagning och känna ölen torka in i håret. Väl hemma var det snabba puckar, duscha och fixa mig inför mottagningen. Känslan av att släkt och vänner droppade in, en efter en för att fira mig. Overkligt. Har aldrig känt mig så älskad och uppskattad. Kvällen skulle jag kunna skriva en bok om. Min pappa höll världshistoriens finaste tal, vilket jag aldrig kommer att glömma. Och hela kvällen var bara magisk. Allt tack vare min kära familj som hade fixat och trixat bara för min skull.

TUSEN tack alla som var med och fira, kommer aldrig glömma denna fantastiska dag.

Massa kärlek.

En dag på Hultsfred.

Igår var första jobbdagen på Hultsfred avklarad. Trots regn och rusk så hade jag superkul, mycket tack vare alla roliga människor. Jag och Stina kämpade i leran i flera timmar och minglade runt medan vi representerade favoritdrycken. Utan kanonsällskapet från henne hade jag nog varit ännu tröttare än vad jag var när jag kom hem. Däckade i sängen och vaknade av att jag trodde jag sovit i flera dygn. Fortfarande helt disig i huvudet.

Nu mot dag två, då allt det roliga börjar. Utmaningar och lite roligare artister.
Hörs imorgon! Kram

Fetast just nu.

 
 
Imorgon tar jag studenten, helt sjukt. Förstår det inte riktigt själv. Ett år för sent men känner mig fortfarande inte riktigt redo, seperationsångest är bara förnamnet. Men det blir säkert jättebra, ska se till att jag uppskattar morgondagen och har världens roligaste dag.

Nu ska jag stressa vidare med tusen saker som måste fixas, önska mig lycka till inför imorgon!
WOPPAA.

1.20 och 1.26

 
 
 

Hotter than a fantasy, lonley like a highway.

 

Everybody stands, as she goes by
Cause they can see the flame that's in her eyes
Watch her when she's lighting up the night
Nobody knows that she's a lonely girl
And it's a lonely world
But she gon' let it burn, baby, burn, baby
This girl is on fire..

RSS 2.0