Tell me life is beautiful

The story of Anita Elmajian
 
Medan Lana Del Rey - Without you's text sjöngs in i mina öron började jag fundera på det hon sjöng om. " Tell me life is beautiful". Tror det är få människor som är så lyckliga att de utan ansträngning kan se hur bra livet är. Någon måste påpeka det för att man ska stanna upp och inse. Oftast är vi för upptagna med att nuet, stressar runt i en omotiverande vardag. Att de flesta finner lycka i att tänka tillbaks på dagar som var speciella, alla de roliga sakerna man gjort eller genom att tänka frammåt, på alla de roliga sakerna man ska göra säger faktiskt mycket om oss som personer. Vi glömmer att uppskatta nuet efter som att vi hela tiden sträver efter att ha det bättre. Hur många av oss klagar oftast på vädret? En sådan sak kontrollerar oss något otroligt och styr över vår lycka. Regniga dagar kopplas oftast ihop med deppiga och allmänt trötta dagar. Men behöver det egentligen vara så? I mina ögon så styr varje person sin egen lycka. För nånstans så är det du som valt det livet du lever. Man väljer sin vardag, och även om det inte är exakt där du vill vara om tio år så ska du se till att njuta på vägen dit du ska.
Att se tillbaks på gamla fina minnen är absolut inget fel, det finns så mycket energi att hämta från att tänka tillbaks. Men i allt det tänket på bättre tider, glöm aldrig att stanna upp och njuta eller förändra dagen. Det finns inget som säger att du kan ändra på din vardag. Genom att bara ändra småsaker i din vardag så förgyller du dagen och uppskattar den på ett helt annat sätt. 
"Don't count the days, make the days count" är ett uttryck som används flitigt och det ligger något så viktigt i dessa ord. Carpe diem ger mig en rysning i kroppen, men vi borde faktiskt lyssna på dessa ord utan att behöva tattuera in dem på våra kroppar. 

Varje dag är fantastisk. Eller den kan bli i alla fall. Vi alla har olika förutsättningar, olika stadier i livet men det vi alla har gemensamt är att det ända vi behöver göra för att få en bättre vardag är att göra det bästa av våra förutsättningar. Att njuta av de lilla, stanna upp och ta hand om sig själv. Sluta oroa sig för saker vi inte kontrollerar och försöka vara snällare mot än själv. Dålig hy eller ett kilo hit eller dit är inte hela världen. 
 
 
Så, om ni nu skummläst genom denna text är detta som är det viktiga.
Jag utmanar er att ge varje dag en betydelse. Om ni gör dessa små uppgifterna jag ger er, lovar jag att ni kommer se hur många guldstunder livet faktiskt har. 
 
 
Min första utmaning är att Du ska sätta på en låt som ger dig ett specifikt bra minne tillsammans med någon du tycker om. Det kan vara din mamma, din kompis, bästa vän, syskon etc. Skicka sedan ett sms till personen du delar detta glada minne med och skriv "denna låten säger allt" eller "sommar 2007" och liknande. Lovar att genom att uppleva dessa minnen  som du delar med någon ger dig lite extra energi.

Kommentera gärna hur era utmaningar går. Imorgon kommer en ny. JIPPIE. Kram


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0