.

I en film hade det regnat, hon hade tittat ut ur fönstret från taxin och stirrat ut mot gatlamporna och trafikljusen med en död blick. Kanske hade någon sorglig låt spelats, eller simpel pianomusik. Hon hade varit så elegant i all sin sorg, som ur en svartvit film från 60talet.

Men hon satt inte i en taxi och inte en enda gatumusikant spelade när hon sakta vandrade hem genom stan. Det regnade inte heller, inget som kunde spegla smärtan i hennes bröst. Och sorgen fanns det inte ett spår av i hennes ansikte, utan ett svalt leende satt välplacerat på plats. Inte ett tecken på att hon inte kunde andas av all sorg som kröp från magen upp i hennes hals.

Hon ville ju så mycket. Hon ville att han skulle vilja. Men det var först nu hon hade förstått. Och det är sorgligt, när det inte slutar som man hoppas, när filmen inte får ett lyckligt slut och när man långsamt förstår att det är över. Hon hade varit hans största fan, inte för vad han gjorde utan för vem han var. Inte för hans namn utan för hur han såg på henne med en värme som värmde i hela hennes kropp. Hon gick den tysta vägen hem, och försökte dirigera hennes tankar som spelade henne ett spratt. Hon tänkte på allt som varit och allt som det aldrig kommer bli. Hon hade förstått nu, att det här var slutet. Finito, inget mer. Och det var befriande att få en etikett på det. Hon skulle fortfarande vara hans största fan, men någonstans visste hon att hon förtjänade bättre än det här. Han skulle ha varit hennes fan också, inte för vad hon var utan för hur hon var.



Kommentarer
Alessandra

Åh jag älskar din blogg! Älskar dina texter..såhimla fina.

Hur trivs du i NYC? Var där tidigare i år och vill så gärna åka dit och bo och plugga ett tag. Skulle du rekommendera det?

Kramisar fina du!

2013-10-07 @ 18:06:02
Mammi

Jag har lyssnat på låten och tycker den är superbra! Puss

2013-10-07 @ 20:44:16
Elin

du är ju så duktig på att skriva. jag saknar dig här hemma och önskar att du kunde berätta hur du haft det. vi får hoppas att tiden går fort och att du lever loppan därborta.
all kärlek.

elin r

2013-10-07 @ 20:58:58
Amanda

Jag har lite frågor som skulle vara roligt om du svarade på:
1. Var hittar du inspiration till att skriva?
2. Läser du mycket? Helst engelska eller svenska? Någon/några böcker du rekommenderar?
3. Vad ska du göra i London och hur länge stannar du?
4. Framtidsplaner? Vilket yrke tänkte du sysselsätta dig med satsa på?
5. Är det viktigt för dig att ha många vänner eller få men nära? Händer det att du är lite "loner" ibland eller trivs du mest bland folk?

2013-10-07 @ 21:40:41
Amanda

6. Är det viktigt för dig att vara omtyckt av andra eller skulle du hellre ha många emot dig så länge du accepterar dig själv?
7. Vara en i mängden/passa in eller gå din egen väg?

2013-10-07 @ 21:53:25


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0